Jednoduchý recept

Vařený květák s rajskou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vařený květák s rajskou omáčkou 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44679

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Hřebíček
600 g Květák
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
400 g Rajčata
200 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 990kJ
6% Sacharidy 22 g
20% Tuky 15 g
23% Sodík 460 mg
11% Bílkoviny 6 g

Vařený květák s rajskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě uvaříme doměkka. Slijeme a necháme okapat.

2

V kastrole na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, sůl a koření. Podlijeme trochou vody, rajčata rozvaříme a prolisujeme. Zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou, krátce povaříme a omáčku podle chuti přisolíme a osladíme.

3

Květák upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

4

Můžeme podávat s vařenou rýží nebo s vařenými bramborami.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vařený květák s rajskou omáčkou
Vařený květák s rajskou omáčkou je vhodnou variantou obědového pokrmu, který vám jistě bude chutnat tak jo mně. Dala jsem ho i synovi, který si pomlaskával, takže kdyby uměl víc slov (je to malý prcek), tak by vám ho určitě doporučil také.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept