Recept

Dušená uzená treska s pórkem a slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 44717

Ingredience

150 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
500 g Brambory
2 polévková lžíce Citronová šťáva
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř bílý
2 hrst Petržel - nať
250 g Pórek
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
500 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 344kJ
8% Sacharidy 30 g
45% Tuky 34 g
24% Sodík 486 mg
61% Bílkoviny 35 g

Dušená uzená treska s pórkem a slaninou postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky.

2

Uzenou slaninu krájíme na přibližně 4 centimenty široké proužky, petrželovou nať a pažitku omyjeme, jemně nasekáme, pórky omyjeme, jeden rozkrojíme podélně, zbylé dva nakrájíme na silnější kolečka.

3

Mléko, bobkové listy, podélně rozkrojený pórek a tresku dáme do hrnce. Mléko přivedeme do varu a 2 - 3 minuty vaříme, poté přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut odstát. Tresku vyjmeme, odstraníme z ní kosti i kůži, maso rozebereme na malé dílky a dáme na talíři stranou. Pórek vyhodíme, mléko s bobkovým listem uschováme pro další použití.

4

Ve velké páni rozpustíme máslo, na něm smažíme 2 - 3 minuty slaninu, pak přidáme kolečka pórku a smažíme dalších 5 minut, dokud pórek nezměkne. Přisypeme nakrájené brambory a ještě 5 minut smažíme, až začnou měknout. Přilijeme mléko s bobkovým listem a půl šálku vody. Vše podle chuti osolíme, opepříme a přikryté pokličkou vaříme 15 minut. Bobkové listy potom vyndáme a vyhodíme, směs přeneseme do misky, pomocí ručního mixéru smícháme s tresčím masem a smetanou. Vše vrátíme zpět na pánev, opatrně přihřejeme, podle chuti ještě přidáme sůl, pepř i citronovou šťávu a vmícháme nasekanou petrželovou nať. Před podáváním posypeme drobně sekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept