Dušená uzená treska s pórkem a slaninou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
34 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Uzenou slaninu krájíme na přibližně 4 centimenty široké proužky, petrželovou nať a pažitku omyjeme, jemně nasekáme, pórky omyjeme, jeden rozkrojíme podélně, zbylé dva nakrájíme na silnější kolečka.
  • 3
    Mléko, bobkové listy, podélně rozkrojený pórek a tresku dáme do hrnce. Mléko přivedeme do varu a 2 - 3 minuty vaříme, poté přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut odstát. Tresku vyjmeme, odstraníme z ní kosti i kůži, maso rozebereme na malé dílky a dáme na talíři stranou. Pórek vyhodíme, mléko s bobkovým listem uschováme pro další použití.
  • 4
    Ve velké páni rozpustíme máslo, na něm smažíme 2 - 3 minuty slaninu, pak přidáme kolečka pórku a smažíme dalších 5 minut, dokud pórek nezměkne. Přisypeme nakrájené brambory a ještě 5 minut smažíme, až začnou měknout. Přilijeme mléko s bobkovým listem a půl šálku vody. Vše podle chuti osolíme, opepříme a přikryté pokličkou vaříme 15 minut. Bobkové listy potom vyndáme a vyhodíme, směs přeneseme do misky, pomocí ručního mixéru smícháme s tresčím masem a smetanou. Vše vrátíme zpět na pánev, opatrně přihřejeme, podle chuti ještě přidáme sůl, pepř i citronovou šťávu a vmícháme nasekanou petrželovou nať. Před podáváním posypeme drobně sekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.