Jednoduchý recept

Pstruh zapečený s bramborem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 44725

Ingredience

10 g Bazalka
240 g Brambory vařené ve slupce
80 g Cibule
5 g Flora light
8 g Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
300 g Pstruh
30 g Pórek
240 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
6 g Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 759kJ
10% Sacharidy 36 g
18% Tuky 14 g
86% Sodík 2 g
66% Bílkoviny 37 g

Pstruh zapečený s bramborem postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, filety ze pstruha osolíme, opepříme, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, rajčata z konzervy slijeme, česnek prolisujeme, pórek a bazalku posekáme na jemno.

2

Pekáček vymažeme Florou, na dno vyskládáme polovinu brambor, na ně položíme filety ze pstruha, zakryjeme druhou polovinou brambor.

3

V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme rajčata, pórek, bazalku a přibližně 5 minut podusíme. Obsah pánve nalijeme do pekáčku na vrchní vrstvu brambor, vložíme do silně vyhřáté trouby a dáme péct. Zapékáme 15 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept