Jednoduchý recept

Likér jako aperitiv

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44728

Ingredience

1 l Calvados
250 g Estragon
120 ml Sirup cukrový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 372kJ
4% Sacharidy 13 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 16 mg
10% Bílkoviny 6 g

Likér jako aperitiv postup přípravy receptu:

1

Stonky čerstvého estragonu dáme do skleněné nádoby, přilijeme 1 l 40% jablečného destilátu. Láhev uzavřeme a uskladníme v chladu a temnu. Necháme 4-6 dní macerovat, pak tekutinu přefiltrujeme přes hrubý skládaný filtr.

2

Pak 880 ml tekutiny osladíme 120 ml cukrového sirupu - takto získáme aperitiv asi s 28% objemovými jednotkami.

3

Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept