Likér jako aperitiv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Likér jako aperitiv
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 44728 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
1 l | Calvados |
250 g | Estragon |
120 ml | Sirup cukrový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 755,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Sirup cukrový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Likér jako aperitiv postup přípravy receptu:
1 | Stonky čerstvého estragonu dáme do skleněné nádoby, přilijeme 1 l 40% jablečného destilátu. Láhev uzavřeme a uskladníme v chladu a temnu. Necháme 4-6 dní macerovat, pak tekutinu přefiltrujeme přes hrubý skládaný filtr. |
2 | Pak 880 ml tekutiny osladíme 120 ml cukrového sirupu - takto získáme aperitiv asi s 28% objemovými jednotkami. |
3 | Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce. |