Jednoduchý recept

Pampeliškový likér s pomeranči

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44737

Ingredience

1 l Calvados
150 g Pampeliška květ
2 ks Pomeranče
300 ml Sirup cukrový

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 171kJ
2% Sacharidy 7 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 9 mg
1% Bílkoviny 1 g

Pampeliškový likér s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Pomeranče chemicky neošetřené omyjeme, osušíme a oloupeme tak, že ovocná dužina zůstane naprosto čistá - bez zbytků bílých slupek - pulpy. Slupky (asi 125 g z 0.5 kg) se rozřežou ostrým nožem naplocho tak, že se odstraní bílá dužina, slupka zůstane bez pulpy.

2

Sušené pampeliškové květy dáme do skleněné nádoby, přidáme čerstvé pomerančové slupky bez bílé slupky - pulpy a čistou dužinu.

3

Směs zalijeme 1 litrem 40% jablečného destilátu, uzavřeme a uskladníme v chladu a temnu. Necháme 7 dní macerovat, pak tekutinu přefiltrujeme přes hrubý skládaný filtr.

4

700 ml přefiltrované tekutiny osladíme 300 ml cukrového sirupu.

5

Likér nakonec přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme.

6

V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Poznámka

Pampeliškové květy nasbíráme po ránu, pak je roztrháme na malé kousky a dáme sušit na drátěnou podložku na teplé místo bez přímého slunce. Na likér použijeme jen sušené květy. K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept