Jednoduchý recept

Kapsy z perličky s karamelizovanými bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44743

Ingredience

750 g Brambory
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
6 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
700 g Perlička
1 ks Pórek
3 polévková lžíce Sirup kukuřičný
5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 694kJ
14% Sacharidy 50 g
262% Tuky 196 g
16% Sodík 315 mg
91% Bílkoviny 51 g

Kapsy z perličky s karamelizovanými bramborami postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci oleje, vložíme zeleninu a 10 minut smažíme, poté přilijeme 1/3 kukuřičného sirupu, promícháme.

2

Pod studenou tekoucí vodou opláchneme maso z perličky, následně naklepeme, aby plátky byly tenčí. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Na každý řízek klademe lžíci zeleninové směsi, maso stočíme, kapsy sepneme párátky.

3

Rozpálíme v hrnci 2 lžíce oleje, kapsy osmahneme, přidáme víno a pod pokličkou povaříme 10 minut. Poté kapsy vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme smetanu, mírně povaříme, opepříme a přidáme sójovou omáčku.

4

Brambory oškrábeme a omyjeme. Vytvoříme z nich malé kuličky pomocí tvořítka na melouny. Rozpálíme ve woku olej a bramborové kuličky smažíme 15 minut, dokud nejsou hotové. Nakonec přidáme zbylý kukuřičný sirup a vložíme na 3 minuty do trouby, aby sirup zkaramelizoval.

5

Poté ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako příloha jsou vhodně vařené brambory nebo těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept