Kapsy z perličky s karamelizovanými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapsy z perličky s karamelizovanými bramborami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44743 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Brambory |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
700 g | Perlička |
1 ks | Pórek |
3 polévková lžíce | Sirup kukuřičný |
5 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 192,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Sirup kukuřičný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Perlička, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapsy z perličky s karamelizovanými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci oleje, vložíme zeleninu a 10 minut smažíme, poté přilijeme 1/3 kukuřičného sirupu, promícháme. |
2 | Pod studenou tekoucí vodou opláchneme maso z perličky, následně naklepeme, aby plátky byly tenčí. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Na každý řízek klademe lžíci zeleninové směsi, maso stočíme, kapsy sepneme párátky. |
3 | Rozpálíme v hrnci 2 lžíce oleje, kapsy osmahneme, přidáme víno a pod pokličkou povaříme 10 minut. Poté kapsy vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme smetanu, mírně povaříme, opepříme a přidáme sójovou omáčku. |
4 | Brambory oškrábeme a omyjeme. Vytvoříme z nich malé kuličky pomocí tvořítka na melouny. Rozpálíme ve woku olej a bramborové kuličky smažíme 15 minut, dokud nejsou hotové. Nakonec přidáme zbylý kukuřičný sirup a vložíme na 3 minuty do trouby, aby sirup zkaramelizoval. |
5 | Poté ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako příloha jsou vhodně vařené brambory nebo těstoviny.