Jednoduchý recept

Hovězí dušené maso s mexickou omáčkou

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 44752

Ingredience

1 ks Avokádo
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Fazole červené sterilované
500 g Hovězí maso mleté
2 kávová lžička Koření mexické
1 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
400 g Tortilla chips
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 887 kcal
Kilojoule 3 713kJ
27% Sacharidy 98 g
49% Tuky 37 g
42% Sodík 835 mg
74% Bílkoviny 42 g

Hovězí dušené maso s mexickou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na středním plameni rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a 2-3 minuty restujeme.

2

Pak vložíme mleté hovězí maso a mícháme asi 5 minut, až se maso začne sypat.

3

Přisypeme mexické nebo taco koření, velké červené konzervované fazolky, kostky konzervovaných rajčat, rajčatový protlak; po přivedení k varu zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme ještě 6-8 minut.

4

Omáčku quacamole získáme vymícháním dohladka najemno rozmačkaného avokáda pokapaného citronovou šťávou.

5

Hotové dušené maso (chilli con carne) podáváme s quacamole, kysanou smetanou a nachos chipsy.

Poznámka

Chilli con carne - kořeněné dušené pálivé jídlo. Quacamole - tradiční mexická omáčka, díky avokádu máslově jemná. Nachos chipsy - tortilla chipsy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept