Salát z hrachu a zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z hrachu a zeleniny
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 44770 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
300 g | Hrách žlutý předvařený |
600 g | Karotka |
250 g | Majonéza |
0,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
150 g | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 588,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 25g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 8,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Karotka, Majonéza, Ocet vinný, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách žlutý předvařený, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z hrachu a zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Předvařený hrách uvaříme, scedíme, necháme okapat, cibuli a petrželovou nať nakrájíme nadrobno, okurku rozkrájíme na plátky, karotku očistíme a nahrubo nastrouháme. Zálivku připravíme smícháním majonézy s cukrem, solí a octem. |
2 | V míse promícháme hrách s karotkou a zálivkou. Salát ozdobíme plátky okurky, zasypeme cibulí a petrželovou natí. |
3 | Salát před podáváním necháme vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.