Jednoduchý recept

Brambory zapečené s cibulí

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Brambory zapečené s cibulí 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 44778

Ingredience

750 g Brambory
3 ks Cibule
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 595kJ
6% Sacharidy 20 g
4% Tuky 3 g
7% Sodík 132 mg
7% Bílkoviny 4 g

Brambory zapečené s cibulí postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

2

V pánvi rozpálíme 1/2 oleje, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 8-10 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Na dno vymaštěné zapékací mísy naskládáme 1/3 bramborových plátků a na ně dáme 1/2 usmažené cibule. Podle chuti osolíme a opepříme, potom vložíme další vrstvu brambor a cibule a pokračujeme do vyčerpání surovin. Poslední horní vrstva musí být z brambor.

3

Vše přelijeme vývarem, přikryjeme a dáme do trouby, předehřáté na 200°C péct asi na 40-45 minut, dokud brambory nejsou měkké. Poté zapékanou směs pokapeme zbývajícím olejem, teplotu trouby zvýšíme na 230°C a pečeme ještě 10 minut, dokud se většina šťávy nevypeče a povrch nemá zlatavou barvu.

Poznámka

Místo drůběžího vývaru je možné použít třeba i vývar zeleninový.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Brambory zapečené s cibulí
Brambory zapečené s cibulí jsou vynikající. Doporučuji je zkusit. Nádherně voní cibulkou a vývar, který se do nich vsákne, jim dává měkkost a stejně jako cibule skvělou chuť. Tyto brambory se hodí jak k masu tak i jako příloha třeba k rybě nebo k zelenině.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept