Brambory zapečené s cibulí

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
  • 2
    V pánvi rozpálíme 1/2 oleje, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 8-10 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Na dno vymaštěné zapékací mísy naskládáme 1/3 bramborových plátků a na ně dáme 1/2 usmažené cibule. Podle chuti osolíme a opepříme, potom vložíme další vrstvu brambor a cibule a pokračujeme do vyčerpání surovin. Poslední horní vrstva musí být z brambor.
  • 3
    Vše přelijeme vývarem, přikryjeme a dáme do trouby, předehřáté na 200°C péct asi na 40-45 minut, dokud brambory nejsou měkké. Poté zapékanou směs pokapeme zbývajícím olejem, teplotu trouby zvýšíme na 230°C a pečeme ještě 10 minut, dokud se většina šťávy nevypeče a povrch nemá zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 29. 9. 2015
Brambory zapečené s cibulí
Brambory zapečené s cibulí jsou vynikající. Doporučuji je zkusit. Nádherně voní cibulkou a vývar, který se do nich vsákne, jim dává měkkost a stejně jako cibule skvělou chuť. Tyto brambory se hodí jak k masu tak i jako příloha třeba k rybě nebo k zelenině.