Jednoduchý recept

Plněné kachní řízky v brusinkové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 44779

Ingredience

500 g Brusinky
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Dolin - Vermouth
4 ks Kachní stehna
100 g Lišky čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 548kJ
9% Sacharidy 31 g
151% Tuky 113 g
23% Sodík 463 mg
103% Bílkoviny 58 g

Plněné kachní řízky v brusinkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Opláchneme kachní stehna, osušíme a vykostíme. Oloupeme a nasekáme šalotku. Houby očistíme.

2

Ve woku rozpustíme máslo, osmahneme šalotku a houby, přidáme petržel, žloutek, sůl, pepř a strouhanku. Stehenní řízky naplníme směsí, sepneme párátky, osolíme a opepříme. Oloupeme a nakrájíme cibuli, celer a mrkev očistíme a také nakrájíme.

3

V pekáči rozpálíme olej, dáme do něj plněné řízky a v troubě krátce osmahneme, aby se maso zatáhlo. Poté přidáme zeleninu a je-li třeba, tak dolijeme trochu vody. Po 30 minutách přilijeme šťávu z vymačkaných brusinek a pečeme 15 minut.

4

Řízky vyjmeme a dáme na talíře, omáčku přecedíme, přidáme vermut, prohřejeme a přelijeme jím maso. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept