Jednoduchý recept

Husa s majoránkou a jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44781

Ingredience

4 ks Cibule
5 kg Husa domácí
1 kg Jablka
4 polévková lžíce Majoránka
1 kávová lžička Majoránka čerstvá
2 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

122% Kalorie 2,407 kcal
Kilojoule 10 070kJ
6% Sacharidy 23 g
281% Tuky 210 g
33% Sodík 654 mg
178% Bílkoviny 100 g

Husa s majoránkou a jablky postup přípravy receptu:

1

Očištěnou husu s krkem a droby opláchneme, osušíme a odstraníme nadbytečný tuk. Odřízneme krk, nakrájíme najemno a dáme stranou s drůbky. Uvnitř husu nasolíme a svážíme kuchyňskou nití. Jablka okrájíme, zbavíme jádřince a rozdělíme na čtvrtky. Pod studenou vodou opláchneme čerstvou majoránku, osušíme a otrháme lístky. Husu naplníme jablky a majoránkou.

2

Sepneme otvor špejlí a husu dáme na pekáč, hrudí nahoru. Do předehřáté trouby dáme pekáč a pečeme 180 minut.

3

Oloupeme a nakrájíme cibuli, přidáme ji po 30 minutách do pekáče s rozkrájeným krkem a drůbky. Jakmile šťáva v pekáči začne hnědnout, přilijeme trochu vody.

4

Po 1 hodině pečení husu obrátíme a potřeme výpekem, doléváme pravidelně horkou vodou. Několikrát husu propíchneme během pečení, aby vytekl tuk.

5

Asi 10 minut před dokončením potřeme husu studenou slanou vodou, troubu zapneme na maximum, aby se vytvořila kůrka.

6

Husu naporcujeme, do výpeku přilijeme vodu, přivedeme k varu, scedíme a odstraníme tuk. Osolíme, přidáme majoránku a podáváme.

Poznámka

Doporučujeme podávat s bramborovými knedlíky a zelím. 4 lžíce - voda studená slaná, 2dl - voda horká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept