S hrachovými lusky kuře

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
20 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostěné kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Rozpálíme ve woku olej, osmahneme dozlatova maso a vyndáme z woku.
  • 2
    Lusky očistíme a necháme blanšírovat ve vroucí vodě 2 minuty, poté je slijeme a necháme okapat.
  • 3
    Oloupeme a nakrájíme cibuli, osmahneme ji ve vypečené šťávě z masa. Omyjeme a na kolečka nakrájíme cukety a osmahneme též ve woku s cibulí. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a muškátový oříšek.
  • 4
    Se smetanou, vejci, petrželí, pažitkou a kerblíkem rozděláme žervé. Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj kuře, cibuli, zeleninu a přelijeme dresinkem ze smetany a vajec. Posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe kousky másla a v předehřáté troubě pečeme 40 minut.
  • 5
    Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.