Jednoduchý recept

Teplý bylinkový bramborový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 44800

Ingredience

1,5 kg Brambory
4 ks Cibule
0,5 dl Citronová šťáva
1 hrst Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 659kJ
8% Sacharidy 29 g
4% Tuky 3 g
3% Sodík 61 mg
10% Bílkoviny 6 g

Teplý bylinkový bramborový salát postup přípravy receptu:

1

Brambory velmi dobře omyjeme a očistíme, nakrájíme na větší kousky a ve slupce je vaříme v osolené vodě 10 minut, dokud nezměknou. Vodu slijeme a brambory necháme v hrnci. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a prolisujeme. Omytý kopr a petrželovou nať velmi jemně nasekáme.

2

V pánvi rozpálíme olej a na něm smažíme při stálém míchání asi 8 minut cibuli. Když má zlatavou barvu, zmírníme teplotu, přiklopíme a smažíme zvolna ještě dalších 15-20 minut.

3

V míse metlou smícháme olivový olej, vinný ocet, citronovou šťávu a česnek - mícháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Pak ji nalijeme na horké brambory, přidáme nasekaný kopr a petrželovou nať, podle chuti osolíme a opepříme a důkladně promícháme. Ke směsi pak ještě přidáme zkaramelizovanou cibuli a vše protřepeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept