Jednoduchý recept

Grilovaná drůbeží játra

  • Polsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Grilovaná drůbeží játra 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 44822

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
2 kg Játra drůbeží
1 dl Olej olivový extra panenský
30 g Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 637kJ
5% Sacharidy 19 g
44% Tuky 33 g
30% Sodík 600 mg
113% Bílkoviny 64 g

Grilovaná drůbeží játra postup přípravy receptu:

1

Játra dobře omyjeme pod tekoucí studenou vodou, potom je osušíme, nakrájíme na plátky, dáme do misky, posypeme solí, pepřem, mletou paprikou, cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do misky. Všechny suroviny dobře promícháme, přilijeme 3 lžíce oleje, pokapeme z 1 citronu vymačkanou šťávou a ještě promícháme.

2

Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplotu, játra naskládáme na rošt a z každé strany pečeme přibližně 5 minut.

3

Upečené sundáme z grilu, porce dělíme na mělké talíře a podáváme.

Poznámka

Játra podáváme jako teplý předkrm, vhodnou přílohou je teplá pikantní omáčka.

Komentáře a hodnocení

 
magnolie
Grilovaná drůbeží játra
pekla jsem na steakové pánvi ne na grilu, vynechala cibuli a výsledek mile překvapil ten citron je bomba nápadblink
 
jaroslav.subr@seznam.cz
Grilovaná drůbeží játra
Játra solit ?????

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept