Topinky na grilu s rajčaty a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Topinky na grilu s rajčaty a bazalkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44825 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
16 plátek | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 252,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 219,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chléb toastový, Cibule, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Topinky na grilu s rajčaty a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Omyté lístky bazalky také nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. |
2 | Plátky toastového chleba potřeme z obou stran olejem a na předehřátém grilu pečeme, dokud nemají zlatavou barvu. |
3 | Z jedné strany je pak potřeme prolisovaným česnekem. Druhou stranu pokryjeme nakrájenými rajčaty, cibulí a bazalkou a na grilu necháme ještě 1-2 minuty zapéct. |