Grilovaná zelenina se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná zelenina se sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44841 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Kapie |
700 g | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Sýr Bocconcini |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 600,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Lilek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Bocconcini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilovaná zelenina se sýrem postup přípravy receptu:
1 | 2 větší lilky nakrájíme na 8 plátků o síle přibližně 1,5 cm, kapie rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme z nich semínka, rajčata krájíme na plátky silné 1 cm. Dále ze sýra Bocconcini (nebo Mozarella) ukrojíme 12 plátků. |
2 | Rozpálíme gril, lehce potřeme olejem a 2 - 3 minuty z každé strany ogrilujeme plátky lilku, potřené olejem. Pak pod grilem pečeme díly kapie, dokud slupka nezčerná, opečenou pokrájíme na tenké proužky. |
3 | Připravená rajčata potřeme olejem a opepříme, pečeme je v troubě předehřáté na 150 °C na vymaštěném plechu po dobu 25 - 30 minut. |
4 | Olivový olej smícháme s balzamikovým octem, trochou soli a pepře, dresink dobře vyšleháme. |
5 | Jednotlivé porce skládáme na servírovací talíře tak, že položíme 2 plátky lilku, přes ně 3 kapiové proužky, pak 3 rajčatová kolečka a 3 plátky sýra a další 2 proužky kapie. |
6 | Před servírováním přelijeme dresinkem, osolíme, opepříme a ozdobíme lístky bazalky. |
Poznámka
Podáváme teplé s křupavou bagetou.