Recept

Grilovaná zelenina se sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 44841

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
2 polévková lžíce Bazalka
1 ks Kapie
700 g Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
350 g Sýr Bocconcini
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 702kJ
4% Sacharidy 14 g
40% Tuky 30 g
10% Sodík 202 mg
51% Bílkoviny 29 g

Grilovaná zelenina se sýrem postup přípravy receptu:

1

2 větší lilky nakrájíme na 8 plátků o síle přibližně 1,5 cm, kapie rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme z nich semínka, rajčata krájíme na plátky silné 1 cm. Dále ze sýra Bocconcini (nebo Mozarella) ukrojíme 12 plátků.

2

Rozpálíme gril, lehce potřeme olejem a 2 - 3 minuty z každé strany ogrilujeme plátky lilku, potřené olejem. Pak pod grilem pečeme díly kapie, dokud slupka nezčerná, opečenou pokrájíme na tenké proužky.

3

Připravená rajčata potřeme olejem a opepříme, pečeme je v troubě předehřáté na 150 °C na vymaštěném plechu po dobu 25 - 30 minut.

4

Olivový olej smícháme s balzamikovým octem, trochou soli a pepře, dresink dobře vyšleháme.

5

Jednotlivé porce skládáme na servírovací talíře tak, že položíme 2 plátky lilku, přes ně 3 kapiové proužky, pak 3 rajčatová kolečka a 3 plátky sýra a další 2 proužky kapie.

6

Před servírováním přelijeme dresinkem, osolíme, opepříme a ozdobíme lístky bazalky.

Poznámka

Podáváme teplé s křupavou bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept