Jednoduchý recept

Rybí filé s pórkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Rybí filé s pórkovou omáčkou 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44857

Ingredience

60 g Cibule
300 g Filé rybí
10 g Jíška instantní
5 g Kari koření
10 g Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
100 g Pórek
5 g Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 064kJ
4% Sacharidy 15 g
10% Tuky 8 g
49% Sodík 985 mg
115% Bílkoviny 65 g

Rybí filé s pórkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, která ještě překrojíme, rybí filé osolíme, opepříme a posypeme kari kořením.

2

V pánvi rozehřejeme trošku oleje, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme filé a osmažíme z obou stran. Filé vyjmeme, do pánve přisypeme pórek, orestujeme, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Přidáme instantní jíšku, necháme rozpustit, provaříme, hustotu omáčky regulujeme vodou, přiložíme zpět filé a prohřejeme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Rybí filé s pórkovou omáčkou
Velmi chutné zpracování rybích filet. Měla jsem filety z mořské štiky. Určitě budu opakovat, jen vynechám kari, které zbytečně zabije rybí chuť. Ale omáčku můžu doporučit smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept