Pohankový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankový dezert
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4486 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
0,5 ks | Hrozinky |
5 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
100 g | Med včelí |
500 g | Pohanka |
3 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 160g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 995,5mg |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hrozinky, Jablka, Kakao - prášek, Med včelí, Pohanka, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.

Pohankový dezert postup přípravy receptu:
1 | Pohanku dáme do mísy a zalijeme jí 1:1 vroucí vodou. 10 minut necháme odpočinout. |
2 | Jablka nastrouháme a přidáme do mísy s pohankou. Přidáme ostatní suroviny, dosladíme třtinovým cukrem a promícháme. |
3 | Vymažeme formu olejem a nalijeme do ní směs. Zapékáme na 180 stupňů 15 minut. |
4 | Ozdobíme kakaem, cukrem a polijeme medem. |