Recept

Jehněčí nožičky na zelenině

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 44861

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Brambory sladké (Batáty)
5 ks Cibulka jarní
0,5 l Hovězí vývar základní
800 g Jehněčí koleno
4 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Pastinák
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tuřín
1 ks Tymián čerstvý
3 polévková lžíce Voda pitná
4 polévková lžíce Víno červené
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 532kJ
8% Sacharidy 29 g
45% Tuky 34 g
35% Sodík 696 mg
79% Bílkoviny 44 g

Jehněčí nožičky na zelenině postup přípravy receptu:

1

Pastináky, sladkou bramboru a tuřín oloupeme, pokrájíme na větší kostky, jarní cibulku zbavenou natě a 2 snítky rozmarýnu posekáme nadrobno, 2 stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozpálíme olej, vložíme pastinák, tuřín, sladkou bramboru a cibulku, prudce osmažíme dohněda. Opečenou směs přendáme na mísu a uložíme do tepla.

2

Do kastrolu přilijeme zbytek oleje, vložíme omyté a osušené jehněčí nožičky a česnek, vše do hněda osmahneme. Pak přilijeme hovězí vývar, červené víno a vodu, přidáme rajský protlak, rozmarýn a bouquet garni (svazeček petrželové natě, bobkového listu, tymiánu a česneku), pepř, sůl. Uvedeme do varu a za sníženého příkonu tepla zakryté zvolna vaříme 20 minut.

3

Poté přidáme zpět opečenou zeleninovou směs a ještě 30 minut vaříme, až budou maso i zelenina měkké.

4

Před servírováním vyjmeme bouquet garni a dle chuti ještě přisolíme a opepříme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept