Recept

Jehněčí roláda se sušenými rajčaty a rozmarýnem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 44863

Ingredience

2 kávová lžička Balsamico ocet
2 kávová lžička Cukr krupice
6 polévková lžíce Hovězí vývar základní
800 g Jehněčí kýta
2,5 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Rajčata sušená sterilovaná
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 511kJ
2% Sacharidy 7 g
34% Tuky 25 g
21% Sodík 418 mg
45% Bílkoviny 25 g

Jehněčí roláda se sušenými rajčaty a rozmarýnem postup přípravy receptu:

1

Z jehněčí kýty bez kosti vytvarujeme dva pláty, česnek oloupeme a utřeme se solí, sušená rajčata nakrájíme na plátky a 4 snítky rozmarýnu nahrubo posekáme. Jehněčí po vnitřní straně potřeme olejem a utřeným česnekem, poklademe plátky sušených rajčat, posypeme polovinou rozmarýnu, opepříme.

2

Maso pak zarolujeme, ovážeme kuchyňskou nití, vložíme na pečicí mřížku a v troubě, předehřáté na 180 °C, pečeme 30 minut, až je maso propečené. Rolády necháme zakryté 10 minut odpočinout.

3

Na menší pánev nalijeme hovězí vývar a balzamikový ocet, přidáme cukr a zbytek posekaného rozmarýnu, uvedeme do varu, poté vaříme pozvolna 5 minut, až zálivka zhoustne.

4

Rolády nakrájíme na plátky, porce servírujeme přelité rozmarýnovou zálivkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept