Mrkvová polévka s bramborami

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, mrkve a brambory omyjeme, oškrábeme, vše nakrájíme na kostičky. Kopr omyjeme, jemně nasekáme.
  • 2
    V hrnci na mírném ohni rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a brambory, vše smažíme 5 minut. Pak zalijeme vývarem a 30 minut zvolna vaříme. Po uvaření necháme vychladnout.
  • 3
    Vychlazenou polévku propasírujeme přes síto do jiného hrnce, metlou přišleháme zakysanou smetanu a za stálého míchání pomalu zahříváme tak, aby se polévka nezačala vařit. Dochutíme solí a pepřem. Prohřátou dáme do misek, posypeme nasekaným koprem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.