Jednoduchý recept

Kdoulový aromatický likér

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44876

Ingredience

50 g Cukr hroznový (glukóza)
2,5 kg Kdoule
200 ml Sirup cukrový
1 l Vodka
50 ml Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 665kJ
40% Sacharidy 143 g
3% Tuky 2 g
1% Sodík 13 mg
6% Bílkoviny 3 g

Kdoulový aromatický likér postup přípravy receptu:

1

Zralé kdoule omyjeme, osušíme a slupky okrájíme. Kdoule v nerezovém hrnci nahrubo rozmixujeme a přendáme do velké skleněné lahve, zalijeme 60% vodkou, zakryjeme a necháme 14 dní násadu luhovat. Odložíme ji do chladna, občas promícháme.

2

Po 14 dnech násadu přelijeme přes skládaný filtr. 700 ml šťávy z kdoulí smícháme s 50 ml čisté jablečné šťávy, 200 ml cukrového sirupu a přidáme 50 g glukózy.

3

Vše důkladně promícháme a znovu přefiltrujeme, necháme ustát a naplníme do lahví.

Poznámka

K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept