Makrela zapečená s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela zapečená s houbami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44881 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Bazalka |
60 g | Cibule |
5 ml | Citronová šťáva |
40 g | Hlíva ústřičná |
200 g | Makrela - filety |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
10 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
6 g | Sůl |
40 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 583,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Citronová šťáva, Makrela - filety, Paprika mletá sladká, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Makrela zapečená s houbami postup přípravy receptu:
1 | Filety z makrely osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Žampiony a hlívu nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, bazalku posekáme na jemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, posypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme smetanou a krátce podusíme. |
3 | Do pekáčku položíme porce ryby, posypeme plátky žampionů a hlívy, zaprášíme moukou, zalijeme smetanovou omáčkou z pánve, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut. |
4 | Hotový pokrm rozdělíme na talíře a posypeme posekanou bazalkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.