Jednoduchý recept

Perlička s jalovcem a šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 44891
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
20 ks Jalovec
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kg Perlička
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
1 polévková lžíce Strouhanka
4 dl Víno bílé
6 polévková lžíce Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 325kJ
19% Sacharidy 68 g
20% Tuky 15 g
8% Sodík 152 mg
140% Bílkoviny 79 g

Perlička s jalovcem a šalvějí postup přípravy receptu:

1

Pod studenou tekoucí vodou omyjeme perličku, osušíme, naporcujeme na 8 kousků. Játra odložíme stranou. Oloupeme česnek.

2

Marinádu připravíme z bílého vína, česneku, jalovce a šalvěje. Promícháme a do marinády přidáme trochu vývaru. Perličku marinujeme 4 hodiny.

3

Poté maso osmahneme ve woku na oleji do zlatova. Játra a zbylý jalovec nakrájíme a přidáme do hrnce k perličce. Zasypeme strouhankou a na mírném ohni dusíme 45 minut.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept