Salát z petržele s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z petržele s jablky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44919 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Jablka |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
500 g | Petržel kořen |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 849,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 174,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z petržele s jablky postup přípravy receptu:
1 | Petržel očistíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme najemno. |
2 | V míse promícháme petržel s jablky a cibulí, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a přilijeme olej. |
3 | Před podáváním necháme salát vychladit. |
vypadá to zajímavě, hned si udělám a poté poreferuji.
vypadá to zajímavě, hned si udělám a poté poreferuji.
Výborný salát! Cibule v něm se nemusíte obávat, protože jablko a petržel jsou skvělí neutralizátoři pachů. Použila jsem omega-3 olej od zn. Emile Noël a jelikož zakoupený svazek petržele nedal 500g, přihodila jsem i trochu natě. A paráda. Určitě někdy udělám znovu.