Jednoduchý recept

Višňový likér

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44920

Ingredience

50 g Cukr hroznový (glukóza)
250 ml Griotka
1 špetka Kulturní kvasinky
0,5 kávová lžička Kyselina citrónová
200 ml Sirup cukrový
1 kg Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 271kJ
5% Sacharidy 18 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g

Višňový likér postup přípravy receptu:

1

Sladké zralé višně (s tmavou dužinou) omyjeme, zbavíme stopek a pecek. Nahrubo je rozmačkáme a přidáme k nim čisté kulturní kvasinky předem regenerované (přibližně špetku - podle návodu).

2

Višně pak dáme do skleněné nádoby, uzavřeme kvasným uzávěrem a necháme kvasit při 18°C. Když vidíme pohyb kvašení v kvasném uzávěru, po třech dnech rmut odlisujeme ručním nylonovým sáčkem a hned šťávu zpracujeme.

3

Pomalu, za stálého míchání přidáváme 78% třešňovici a asi 1 lžičku kyseliny citrónové.

4

Takto připravený likér necháme 2-3 dny v klidu, na tmavém a chladném místě ve skleněné nádobě, aby se usadily kaly. Nádobu uzavřeme, nejlépe hustou gázou. Pak likér dosladíme podle chuti přibližně 200 ml cukrového sirupu a ještě přidáme 50 g glukózy.

5

Likér znovu přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme.

6

V chladu a temnu vydrží až 2-3 týdny.

Poznámka

K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept