Třešňové lívance

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
985 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
43 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
5 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme vlažné mléko s vejci, rozdrobeným droždím, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Přisypeme hladkou mouku a umícháme hladké těsto. Necháme na teplém místě vykynout. Omyté, vypeckované třešně povaříme v troše vody, osladíme a zahustíme maizenou. Vykynuté těsto naléváme do máslem vymazaného lívanečníku a lívance smažíme po obou stranách. Podáváme teplé, přelité třešňovou omáčkou a ozdobené ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.