Jednoduchý recept

Třešňové lívance

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Třešňové lívance 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 44930

Ingredience

1 ks Cukr vanilka
42 g Droždí
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1000 ml Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
300 g Třešně
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 985 kcal
Kilojoule 4 122kJ
33% Sacharidy 119 g
57% Tuky 43 g
24% Sodík 487 mg
54% Bílkoviny 30 g

Třešňové lívance postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme vlažné mléko s vejci, rozdrobeným droždím, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Přisypeme hladkou mouku a umícháme hladké těsto. Necháme na teplém místě vykynout.

2

Omyté, vypeckované třešně povaříme v troše vody, osladíme a zahustíme maizenou.

3

Vykynuté těsto naléváme do máslem vymazaného lívanečníku a lívance smažíme po obou stranách.

4

Podáváme teplé, přelité třešňovou omáčkou a ozdobené ušlehanou smetanou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept