Jednoduchý recept

Telecí játýrka na šalvěji

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44961

Ingredience

1 ks Citrony
500 g Játra telecí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 166kJ
2% Sacharidy 8 g
22% Tuky 17 g
10% Sodík 194 mg
45% Bílkoviny 26 g

Telecí játýrka na šalvěji postup přípravy receptu:

1

Očištěná, omytá a osušená telecí játra nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a obalíme v osolené a opepřené hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.

2

Na pánvi rozehřejeme olej s polovinou másla, přidáme polovinu jater a z obou stran je opékáme zprudka 2-3 minuty. Vyjmeme a postup opakujeme se zbylými játry.

3

Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přilijeme citronovou šťávu a přidáme nasekanou šalvěj. Promícháme a vzniklou šťávou zalijeme opečená játra.

4

Každou porci ozdobíme plátky omytého citronu a lístky šalvěje.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept