Telecí játýrka na šalvěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játýrka na šalvěji
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44961 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
500 g | Játra telecí |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 432,5mg |
Draslík | 432,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Játra telecí, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí játýrka na šalvěji postup přípravy receptu:
1 | Očištěná, omytá a osušená telecí játra nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a obalíme v osolené a opepřené hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej s polovinou másla, přidáme polovinu jater a z obou stran je opékáme zprudka 2-3 minuty. Vyjmeme a postup opakujeme se zbylými játry. |
3 | Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přilijeme citronovou šťávu a přidáme nasekanou šalvěj. Promícháme a vzniklou šťávou zalijeme opečená játra. |
4 | Každou porci ozdobíme plátky omytého citronu a lístky šalvěje. |
5 | Ihned podáváme. |