Telecí játýrka na šalvěji

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná, omytá a osušená telecí játra nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a obalíme v osolené a opepřené hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme olej s polovinou másla, přidáme polovinu jater a z obou stran je opékáme zprudka 2-3 minuty. Vyjmeme a postup opakujeme se zbylými játry.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přilijeme citronovou šťávu a přidáme nasekanou šalvěj. Promícháme a vzniklou šťávou zalijeme opečená játra.
  • 4
    Každou porci ozdobíme plátky omytého citronu a lístky šalvěje.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.