Řecká jehněčí pečeně

260 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
51 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
2 g
Cukr
85 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí kýtu očistíme, omyjeme a osušíme. Do masa nařízneme zářezy a do každého vsuneme plátek česneku. Kýtu osolíme, opepříme a spolu s nasekaným rozmarýnem vložíme do pekáče. Pokapeme citronovou šťávou a podlijeme vodou.
  • 2
    Kýtu pečeme nejprve v silně vyhřáté troubě 30 minut, potom pekáč přikryjeme a maso dopékáme při 140 stupních Celsia asi 3 1/2 hodiny.
  • 3
    Upečené maso vyjmeme z pekáče a z vypečené šťávy sebereme tuk. Šťávu případně dochutíme a přecedíme do omáčníku.
  • 4
    Kýtu vykostíme, naporcujeme a ozdobíme rozmarýnem. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.