Zdravý recept

Řecká jehněčí pečeně

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 260 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44967

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2000 g Jehněčí kýta
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 077kJ
1% Sacharidy 3 g
68% Tuky 51 g
19% Sodík 376 mg
109% Bílkoviny 61 g

Řecká jehněčí pečeně postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kýtu očistíme, omyjeme a osušíme. Do masa nařízneme zářezy a do každého vsuneme plátek česneku. Kýtu osolíme, opepříme a spolu s nasekaným rozmarýnem vložíme do pekáče. Pokapeme citronovou šťávou a podlijeme vodou.

2

Kýtu pečeme nejprve v silně vyhřáté troubě 30 minut, potom pekáč přikryjeme a maso dopékáme při 140 stupních Celsia asi 3 1/2 hodiny.

3

Upečené maso vyjmeme z pekáče a z vypečené šťávy sebereme tuk. Šťávu případně dochutíme a přecedíme do omáčníku.

4

Kýtu vykostíme, naporcujeme a ozdobíme rozmarýnem. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept