Salát z vařené červené řepy s celerem a slanečkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z vařené červené řepy s celerem a slanečkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 44986 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
600 g | Celer bulvový |
600 g | Červená řepa |
100 ml | Mléko odstředěné |
1,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
300 g | Slaneček |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 35,1mg |
Draslík | 693,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Červená řepa, Slaneček mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko odstředěné, Ocet kvasný lihový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z vařené červené řepy s celerem a slanečkem postup přípravy receptu:
1 | V mléce necháme přes noc máčet slanečka, poté sloupneme kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky. Řepu omyjeme, uvaříme do měkka, poté oloupeme a pokrájíme na nudličky. Omytý celer vaříme ve vodě do měkka, oloupeme, rozkrájíme na nudličky a zakapeme citronovou šťávou. |
2 | V míse promícháme celer s řepou a slanečkem, do směsi vmícháme olej s ocetem. Před podáváním necháme salát vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.