Jednoduchý recept

Neplněný medovník

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45019

Ingredience

100 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
300 g Med včelí
400 g Mouka polohrubá
30 g Máslo čerstvé
40 g Strouhanka
12 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 711kJ
19% Sacharidy 69 g
13% Tuky 10 g
6% Sodík 128 mg
24% Bílkoviny 14 g

Neplněný medovník postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky. Bílky vložíme do misky, přisypeme cukr, vyšleháme tuhý sníh, poté zlehka přidáme žloutky, ještě zašleháme dohromady, za stálého míchání přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme vanilkový cukr a nakonec přimícháme rozpuštěný, ale vychladlý med. Vše důkladně, ale zlehka smícháme.

2

Plech vymažeme máslem a posypeme strouhankou, připravenou směs vylijeme na plech, který vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 40 minut.

3

Upečený medovník vytáhneme z trouby, necháme vychladnout,nakrájíme na úhledné zákuskové porce, pěkně naaranžujeme na talíř a nabízíme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept