Kuřecí játra na bazalce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra na bazalce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45035 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
200 g | Játra kuřecí |
10 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Omáčka sójová |
2 g | Pepř černý mletý |
3 g | Podravka |
5 g | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
250 g | Zeleninová směs francouzská - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 351,0mg |
Draslík | 257,5mg |
Vláknina | 690,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Játra kuřecí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Podravka, Zeleninová směs francouzská - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra na bazalce postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme játra, orestujeme. Přisypeme bazalku, podlijeme troškou vody a játra zvolna dusíme přibližně 5 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Zároveň na vedlejším hořáku do kastrůlku nasypeme mraženou zeleninu, podlijeme troškou vody, ochutíme Podravkou, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme doměkka. |
3 | Játra na bazalce rozdělíme na talíře a doplníme dušenou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.