Thajská směs mořských plodů na kari s kokosovým mlékem
50 min.
Ingredience
- 600mililitrůVoda pitná
 - 1lžíceOmáčka rybí
 - 225gramůOlihně
 - 225gramůKrevety tygří
 - 400mililitrůKokosové mléko
 - 4kusyLimetka kafrová
 - 450gramůKapr obecný
 - 2kusyChilli paprička zelená
 - 3lžíceBazalka
 - 1lžičkaLimetková šťáva
 - 200gramůRýže jasmínová
 
- Kari pasta
- 6kusůCibulka jarní
 - 4kusyKoriandr celý
 - 4kusyLimetka kafrová
 - 1kusZázvor celý
 - 3lžíceBazalka
 - 1lžíceOlej rostlinný
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
30 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
31 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme kari pastu. Jarní cibulku nakrájíme nahrubo, lodyhy koriandru a 3 lžíce nati pokrájíme, listy limety natrháme, zázvorový kořen nastrouháme, bazalku nasekáme a vše vložíme do mixéru. Zpracujeme na hrubší pastu a poté vmícháme olej.
 - 2Olihně očistíme, opláchneme a necháme osušit na papírové utěrce. Maso nakrájíme na prstýnky a chapadélka ponecháme, nebo překrojíme napůl.
 - 3Woku rozpálíme a nasucho na něm osmahneme cca 4 minuty krevety. Vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Vlažné oloupeme, několik si jich i s krunýřem ponecháme na dozdobení. U každé nařízneme hřbet a vytáhneme střívko.
 - 4Do woku vlijeme kokosové mléko a za stálého míchání přivedeme k varu. Vmícháme dvě lžíce připravené kari pasty, limetkové listy, rybí omáčku, důkladně promícháme a na mírném ohni zvolna cca 10 minut povaříme. Přidáme olihně, krevety a na kousky nakrájené rybí maso bez kostí a kůže. Cca 2 minuty povaříme do změknutí. Poté vmícháme nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, lístky bazalky, zakápneme limetkovou šťávou, dozdobíme nevyloupanými krevetami a ihned podáváme s vařenou jasmínovou rýží.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.