Kebab z tresky a krevet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebab z tresky a krevet
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45055 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
400 g | Krevety tygří - loupané |
40 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Rukola |
8 g | Sůl |
400 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 142,0mg |
Draslík | 640,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kebab z tresky a krevet postup přípravy receptu:
1 | Větvičky rozmarýnu otrháme, konce seřízneme do špičky. Na větvičky napícháme střídavě kousky tresky a krevety, vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Tu smícháme z oleje, prolisovaného česneku, citronové šťávy, soli a pepře. Necháme hodinu marinovat. Uleželé kebaby rozložíme na gril a za pravidelného otáčení grilujeme 6 minut. Podáváme s plátky citronu na listech rukoly. |
Poznámka
Špízy se musejí přibližně hodinu marinovat.