Jehněčí steaky s ořechy a liči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí steaky s ořechy a liči
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 45065 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Česnekové máslo |
1 ks | Cibule červená |
200 g | Fazolové lusky zelené |
2,5 dl | Hovězí vývar základní |
800 g | Jehněčí maso |
500 g | Liči |
1,5 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Ořechy pekanové |
1 kávová lžička | Pepř zelený mletý |
3 ks | Šalotka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2,5 dl | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 174,9mg |
Draslík | 891,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 4,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Hovězí vývar základní, Liči, Olej slunečnicový, Ořechy pekanové, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnekové máslo, Cibule červená, Jehněčí maso, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Pepř zelený mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí steaky s ořechy a liči postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí stehno odblaníme, zbavíme žilek a tučných částí. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na steaky, silné asi 2 cm. |
2 | Čerstvé omyté liči oloupeme. Šalotku a červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Nakládané fazolové lusky scedíme. |
3 | Plátky masa podélně rozkrájíme tak, že si utvoříme kapsy. Maso z každé strany osolíme, zevnitř maso potřeme česnekovým máslem. Do každého steaku vložíme 1 liči, 1 celý ořech a kolečko červené cibule. Kapsy uzavřeme párátkem, maso posypeme čerstvě pomletým pepřem. |
4 | V pánvi na rozpáleném oleji s máslem steaky restujeme z každé strany po 1-2 minutách dozlatova. Maso pak dáme do zapékací mísy. Do pánve přidáme 1 lžíci másla a cibuli a zpěníme. Přimícháme k ní zbylé ořechy, promícháme a směs rozprostřeme na maso. |
5 | V misce si v hovězím bujónu rozmícháme Maizenu a víno. Bujónem přelijeme maso, mísu zakryjeme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 210 °C přibližně 30 minut. |
6 | Měkké maso s šalotkou dáme na talíře (vyjmeme párátka), přiložíme k němu zbylé liči, zelené fazolky, maso přelijeme výpekem a podáváme. |
Poznámka
Ke steaků podáváme bramborové knedlíky nebo vařené brambory.