Třešňová polévka s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňová polévka s jogurtem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 45069 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
300 g | Jogurt bílý |
1 ks | Máta |
1 ks | Pomerančová kůra |
450 g | Třešně |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 150,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 945,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Jogurt bílý, Máta, Pomerančová kůra, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Třešňová polévka s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vodou vsypeme omyté, vypeckované třešně, cukr, kousek pomerančové kůry a hřebíčky. Zamícháme, přivedeme k varu a těsně pod bodem varu povaříme asi 10 minut, dokud třešně nezměknou. |
2 | Potom vyjmeme hřebíčky a třešně rozmačkáme. Necháme vychladnout. |
3 | Nakonec vmícháme jogurt, polévku promícháme a ozdobíme čerstvou mátou. |