Koriandrové pesto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koriandrové pesto
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 45072 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 hrst | Koriandr čerstvý |
100 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 66,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Koriandr čerstvý, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koriandrové pesto postup přípravy receptu:
1 | Do hmoždíře nebo do misky vsypeme hrubou sůl a postupně přidáme čerstvý koriandr, petrželku, rozetřený česnek a nasekané ořechy. Každou surovinu do směsi důkladně zapracujeme. |
2 | Do základu pomalu a za stálého míchání přiléváme olivový olej. |
Poznámka
Množství oleje upravíme podle potřeby. Z uvedených surovin připravíme asi 1 šálek pesta.