Recept

Chobotničky na portském víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 45076

Ingredience

1 polévková lžíce Celer - nať
1 kg Chobotnice
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
2 ks Citrony
1,5 kávová lžička Cukr krupice
1,5 dl Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej sezamový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1,5 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
1,5 dl Víno portské
3 stroužek Česnek
6 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 614kJ
12% Sacharidy 45 g
11% Tuky 8 g
40% Sodík 794 mg
55% Bílkoviny 31 g

Chobotničky na portském víně postup přípravy receptu:

1

Mladé chobotničky očistíme, odkrojíme chapadla, vyjmeme vnitřnosti s váčkem barviva, odřízneme oči, zobák, odstraníme kůži a dobře je omyjeme pod tekoucí vodou. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody a chobotničky vaříme 15 minut. Pak je přes síto scedíme, promyjeme pod studenou vodou a necháme okapat.

2

Omyjeme koriandrovou a celerovou nať. Drobně bylinky pokrájíme, jen několik snítek koriandru odložíme na ozdobu. Očištěné šalotky s česnekem drobně pokrájíme.

3

V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme šalotku s česnekem. Poté přidáme chobotničky a restujeme přibližně 3 minuty. Přilijeme víno, než se víno téměř vyvaří.

4

Přimícháme nakládaná konzervovaná rajčata, bylinky, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, cukr, pepř a vše promícháme. Přilijeme 1,5 dl hovězího vývaru, hrnec zakryjeme a pomalu vaříme 90 minut.

5

Omyjeme a osušíme citrony, nakrájíme je na plátky. Chobotničky na talířích ozdobíme plátky citrónu, koriandrem a servírujeme.

Poznámka

Sevírujeme teplé. K chobotničkám podáváme těstovinovou rýži - tarhoňu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept