Zálivka s Nivou a vinným octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zálivka s Nivou a vinným octem
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 45082 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 102 kcal
Kilojoule 427kJ
0% Sacharidy 0 g
9% Tuky 6 g
11% Sodík 223 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 390,7mg |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 34,0mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zálivka s Nivou a vinným octem postup přípravy receptu:
1 | Do misky rozdrobíme sýr, vidličkou rozmačkáme a po částech vmícháme olej. Poté přidáme ocet, sůl a pepř. Tato zálivka se nejlépe hodí na hlávkový salát. |
Poznámka
Servírujeme studené.