Islandská kořeněná majonéza se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Islandská kořeněná majonéza se smetanou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45085 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Kapie |
300 g | Majonéza |
50 g | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 723,3mg |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 473,0mg |
Vitamín A | 108,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 8,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Majonéza, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Islandská kořeněná majonéza se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kapii zbavíme semen a nakrájíme na velmi malé kousky, naložené okurky nakrájíme na jemno. |
2 | V míse promícháme okurky s paprikou a majonézou. Poté vmícháme chilli koření, pepř, sůl a mletou papriku. Na závěr zamícháme smetanu. |
3 | Majonéza se hodí k salátům i těstovinovým. |
Poznámka
Servírujeme teplé.