Olihně restované se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olihně restované se zázvorem
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 45102 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
0,5 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
250 g | Olihně |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 291,3mg |
Draslík | 444,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citrony, Cukr krupice, Olej rostlinný, Olihně, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olihně restované se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Olihně očistíme, opláchneme a osušíme na papírové utěrce. Maso nakrájíme na prstýnky, chapadélka ponecháme, případně překrojíme na poloviny. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm do zlatova nadrobno pokrájený česnek. Přidáme olihně a zprudka, za stálého míchání, cca 1/2 minuty orestujeme. Vmícháme sójovou omáčku, najemno nakrájený zázvor, šťávu vymačkanou z citronu, cukr a nadrobno rozsekanou jarní cibulku. Důkladně promícháme a další 1/2 minuty osmahneme. |
3 | Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Použijeme cca 2 - 3cm velký kousek zázvoru. Pokrm lze připravit stejným způsobem i z jiných druhů mořských plodů, např. z krevet nebo mušlí.