Jednoduchý recept

Smažená parmice na sladkokyselo

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45104

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
4 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
2 polévková lžíce Ocet vinný
120 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
800 g Parmice
1 špetka Pepř černý mletý
225 g Rajčata
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor celý
1 polévková lžíce Česnek
2 polévková lžíce Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 398kJ
5% Sacharidy 18 g
50% Tuky 38 g
18% Sodík 369 mg
71% Bílkoviny 40 g

Smažená parmice na sladkokyselo postup přípravy receptu:

1

Ryby bez hlavy omyjeme a osušíme. Kůži po obou stranách nařízneme a maso obalíme ve třech lžičkách kukuřičného škrobu.

2

Ve woku rozpálíme olej, vložíme rybu a na středním ohni smažíme cca 6-7 minut z jedné strany, poté obrátíme a stejnou dobu smažíme z druhé strany dokřupava. Vyjmeme a uchováme teplou.

3

V pánvi ponecháme pouze cca 2 lžíce oleje, opět rozpálíme a dozlatova na něm cca 2-3 minuty osmahneme nadrobno nasekaný česnek, strouhaný zázvor a najemno nakrájenou šalotku. Přidáme cherry rajčátka a smažíme, dokud nepuknou. Poté přilijeme vinný ocet, vmícháme cukr, kečup a rybí omáčku. Na mírném ohni necháme zvolna vařit cca 2 minuty. Dle chuti osolíme, opepříme, můžeme přidat ještě ocet, cukr nebo rybí omáčku.

4

Zbytek škrobu rozmícháme v trošce vody a přilijeme do omáčky. Na silném ohni mícháme do zhoustnutí.

5

Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme nadrobno nasekanou jarní cibulkou, snítkami koriandru a ihned podáváme.

Poznámka

Stejným způsobem můžeme připravit např. chňapala.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept