Recept

Pstruh na pomerančích a zázvoru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45120

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
800 g Pstruh
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Víno rýžové čínské
10 g Zázvor celý
3 stroužek Česnek
2 ks Šalotka
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 348kJ
10% Sacharidy 35 g
24% Tuky 18 g
16% Sodík 312 mg
87% Bílkoviny 49 g

Pstruh na pomerančích a zázvoru postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme kůru a šťávu z pomeranče, nastrouhaný zázvor, nasekanou šalotku a rýžové víno. Do nálevu vložíme omyté filety ze pstruhů a necháme je 1 hodinu marinovat. Potom filety zavineme a vložíme zpět do marinády. Pod pokličkou v kastrole podusíme asi 5 minut, filety vyjmeme a nálev přecedíme. Přidáme máslo, pepř a povaříme do zhoustnutí.

2

Do zapékací mísy rozložíme spařené špenátové listy, posypeme nasekaným česnekem, osolíme a navrch položíme rybí závitky. Poklademe dílky pomeranče a zalijeme nálevem.

3

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept