Jednoduchý recept

Telecí řízky na víně s šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 45123

Ingredience

1 kávová lžička Balsamico ocet
3 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Kukuřičná krupice T 600
1 hrst Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
600 g Telecí kotlety
80 ml Víno bílé
500 ml Vývar drůbeží
1 hrst Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 752kJ
10% Sacharidy 34 g
13% Tuky 10 g
20% Sodík 394 mg
46% Bílkoviny 26 g

Telecí řízky na víně s šalvějí postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme a nakrájíma na silnější plátky, omytou petrželovou nať jemně nasekáme. V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, potom postupně přidáváme kukuřičnou krupici a na mírném ohni vaříme 8 - 10 minut, dokud se kaše nezačne oddělovat od stran hrnce. Zakryjeme pokličkou, aby směs nevychladla.

2

Telecí řízky obalíme jen v mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, dáme do ní řízky, pečeme z obou stran, dokud nemají zlatavou barvu. Pak je z pánve vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby zůstaly teplé.

3

Do pánve přilijeme víno, při stálém míchání přivedeme k varu a když se třetina až polovina vyvaří, přidáme citronovou šťávu a vaříme dalších 3 - 5 minut. Pak do pánve k vínu vložíme zpět řízky, přidáme nasekanou petrželovou nať a ještě krátce při míchání provaříme.

4

Lístky šalvěje zprudla osmahneme na malé pánvičce. Maso dáme na talíř, na něj osmahnuté lístky šalvěje, přidáme kukuřičnou kaši a plátky rajčat, lehce zakápnuté octem a dochucené solí a pepřem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept