Telecí řízky na víně s šalvějí

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme a nakrájíma na silnější plátky, omytou petrželovou nať jemně nasekáme. V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, potom postupně přidáváme kukuřičnou krupici a na mírném ohni vaříme 8 - 10 minut, dokud se kaše nezačne oddělovat od stran hrnce. Zakryjeme pokličkou, aby směs nevychladla.
  • 2
    Telecí řízky obalíme jen v mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, dáme do ní řízky, pečeme z obou stran, dokud nemají zlatavou barvu. Pak je z pánve vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby zůstaly teplé.
  • 3
    Do pánve přilijeme víno, při stálém míchání přivedeme k varu a když se třetina až polovina vyvaří, přidáme citronovou šťávu a vaříme dalších 3 - 5 minut. Pak do pánve k vínu vložíme zpět řízky, přidáme nasekanou petrželovou nať a ještě krátce při míchání provaříme.
  • 4
    Lístky šalvěje zprudla osmahneme na malé pánvičce. Maso dáme na talíř, na něj osmahnuté lístky šalvěje, přidáme kukuřičnou kaši a plátky rajčat, lehce zakápnuté octem a dochucené solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.