Petrželové máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Petrželové máslo
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45126 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
120 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 739kJ
0% Sacharidy 0 g
26% Tuky 20 g
1% Sodík 20 mg
0% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 82,4mg |
---|---|
Cholesterol | 28,8mg |
Draslík | 6,5mg |
Vláknina | 67,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Petrželové máslo postup přípravy receptu:
1 | Petrželovou nať nasekáme na jemno, změklé máslo utřeme se solí. |
2 | Do másla vmícháme petrželovou nať, zakápneme citronovou šťávou. Na fólii vytvarujeme váleček, zabalíme a necháme v lednici vychladit. |
Poznámka
Podáváme studené.