Sváteční perníkový věnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sváteční perníkový věnec
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4513 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
1 kávová lžička | Anýz mletý |
250 g | Cukr krupice |
1 špetka | Hřebíček mletý |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Med včelí |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
3 ks | Vejce slepičí |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 334,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr krupice, Hřebíček mletý, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Skořice mletá, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sváteční perníkový věnec postup přípravy receptu:
1 | Utřeme cukr s vejci, přidáme koření, med a promícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a necháme hodinu uležet hladké těsto. |
2 | Plát vyválíme, vykrájíme různé tvary a pečeme na plechu s pečícím papírem. Teplé potřeme rozšlehaným vejcem. |
3 | Po dvou dnech zdobíme perníčky. |
4 | Nazdobené díly lepíme k sobě. |