Jednoduchý recept

Vařené hovězí maso zapékané se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45141

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
700 g Hovězí maso vařené
400 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej rostlinný
120 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Moravský bochník 45%
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 180kJ
4% Sacharidy 14 g
37% Tuky 28 g
149% Sodík 3 g
90% Bílkoviny 51 g

Vařené hovězí maso zapékané se sýrem postup přípravy receptu:

1

V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Poprášíme lžící hladké mouky, znovu osmahneme a zalijeme vínem. Přidáme lžičku octa, přilijeme vývar a necháme vyvařit na polovinu. Osolíme, opepříme a mírně osladíme. Nakonec do omáčky vmícháme na plátky nakrájené okurky a olivy.

2

Vařené hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Zalijeme připravenou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.

3

Pokrm zapékáme 8-10 minut v silně vyhřáté troubě.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept