Kuřecí špízy s ovocem a opékanými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí špízy s ovocem a opékanými bramborami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 45148 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
4 ks | Brambory |
200 g | Hlíva ústřičná |
3 ks | Jablka |
600 g | Kuřecí prsa |
3 ks | Nektarinka |
marináda | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Koření grilovací |
10 ml | Olej rostlinný |
100 ml | Omáčka sójová |
10 ml | Víno portské |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 121,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Jablka, Nektarinka, Česnek, Kari koření, Olej rostlinný, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Kuřecí prsa, Koření grilovací, Omáčka sójová, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí špízy s ovocem a opékanými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kostky, oloupaná jablka a vypeckované nektarinky nakrájíme na stejné kousky. Slaninu nakrájíme na plátky a hlívu překrájíme na menší kousky. |
2 | Připravené suroviny střídavě napichujeme na jehly a špízy necháme 2-3 hodiny marinovat. |
3 | Příprava marinády: V míse promícháme sójovou omáčku s portským vínem, olejem, grilovacím kořením, kari kořením, prolisovaným česnekem a zázvorem. |
4 | Špízy opékáme na rozehřátém grilu po všech stranách spolu s rozpůlenými, ve slupce uvařenými bramborami. |