Kebab z mečouna s tahini

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V keramické míse smícháme kurkumu, skořici, arašídový olej, citronovou kůru, sůl a pepř a do vzniklé marinády ponoříme kusy mečouna a necháme chvíli marinovat.
  • 2
    Mezitím v jiné míse vyšleháme bílý jogurt, tahini, citronovou šťávu a prolisovaný česnek a připravíme tak omáčku tahini.
  • 3
    Marinnovaného mečouna nabodneme na špízové jehly a grilujeme ze všech stran 10 minut, poslední minuty přidáme na gril i tortilly, aby se prohřály.
  • 4
    Na tortilly potom rozložíme listy hlávkového salátu, plátky rajčat, mečounový kebab a omáčku. Ozdobíme mátou, přeložíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.