Zeleninový vývar se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový vývar se šunkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45170 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Brambory |
1 ks | Brukev řepka |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
100 g | Fenykl sladký - hlíza |
150 g | Kapusta hlávková |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 205,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Kapusta hlávková, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Fenykl sladký - hlíza, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninový vývar se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce nalijeme litr vody a přidáme cibuli, celer, fenykl, vodnici a brambory. Vše přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Po patnácti minutách přidáme bobkový list, osolíme a opepříme. |
2 | Z hrnce vyndáme všechnu zeleninu, pokrájíme ji a vrátíme. Do hrnce nasypekeme nakrájenou šunku a kapustu. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. |
Poznámka
Zeleninu můžeme obměňovat dle ročníko období.